Életmódváltás segítséggel - lehetséges!

2021. március 17. 07:21 - Pécsi Egészségfejlesztési Iroda

A világméretű elhízás és az elhízás következményeiként társuló betegségekre hívják fel a figyelmet a szakemberek minden év március 4-én világszerte. Kutatók szerint, a jelenlegi trendek mentén haladva 2025-re várhatóan minden ötödik ember elhízott (BMI > 30 kg/m2) lesz a Földön.


Az OECD adatai alapján Magyarország lakosságának kétharmada túlsúlyos vagy elhízott kategóriába sorolható. Ennek a tendenciának a megtörésére vállalkoztak Pécsett, a helyi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai. Januárban 12 hetes Életmódváltó ingyenes programot hirdettek a lakosság részére. A programba szép számmal jelentkeztek, egyaránt fiatalok és idősebbek is – a legtöbben egészségesebben szerettek volna táplálkozni, valamint megszabadulni az évek során felszedett kilóktól. Most, hogy a programban résztvevők már a 12 hetes periódus felén túl jutottak,örömmel nyitják meg az EFI munkatársai a lehetőséget, az újonnan becsatlakozók előtt.

pexels-anna-tarazevich-5910763.jpg
A 12 hetes program során a résztvevők folyamatos segítséget kapnak az életmódjuk megváltoztatásában, attól függően, hogy az illető egészségesebben szeretne táplálkozni, vagy fogyni szeretne. A legtöbben már a közös munka megkezdése után rövid időn belül változásokról számoltak be, úgy mint: rendszeresebb egészségesebb táplálkozási szokások, testzsír százalék csökkenés és megnövekedett energiaszint. Emellett persze nem mehetünk el a javuló egészségi állapot mellett, valamint az elhízásból fakadó krónikus betegségek  rizikó faktorainak csökkenése mellett sem.
A 12 hetes időszak alatt receptekkel, hasznos tanácsokkal és nyereményjátékokkal kedvesnek a résztvevőknek. A megkérdezettek több, mint 57 %-a teljesen elégedett, valamint további 43 %-a elégedett a program által nyújtott segítséggel. Emellett a szakmai vezető elmondása szerint, a válaszadók 100 % -a nyilatkozott úgy, hogy ajánlaná ismerőseinek és családtagjainak a programot, amely mindenképpen egy pozitív visszacsatolás az iroda munkatársai számára.
A jövőben újonnan nyílik lehetőség a II. turnusba való jelentkezésbe, amelyre már tudnak regisztrálni az efi.pecs@eeipecs.hu e-mail címen. További információt a PMJV Egyesített Egészségügyi Intézmények honlapján (https://www.eeipecs.hu/eletmodvalto-program) kaphatnak a programról. A jelentkezési határidő: 2021. április 12.

 

eletmodvalto_program2_0_2.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecsiefi.blog.hu/api/trackback/id/tr5916467398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása